Ne gondoljátok, hogy megismétlem az előző receptet! ;) Ez itt egy vadonatúj lesz, ami a puhább, mondjuk úgy, puszedli-verzió... Nesám is csak karácsonykor készülhet ez a gyerekek kedvence, amit nem csak enni, de csinálni is remek mulatság!

Hozzávalók: 25 dkg méz, 50 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 egész tojás, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna, a díszítéshez dió, mogyoró, mandula stb. ízlés szerint.
 

Elkészítés:

A meleg mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi anyagot és simára gyúrjuk. Aki szereti, fahéjjal is ízesítheti - így az illata is különlegesen finom lesz!.

Ezután fél centi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval, meg különböző mintákkal (akár a gyerekek alaposan elmosogatott(!) homokozóformáival is) kiszúrjuk.


Tetejét tejfölös tojássárgájával kenjük meg, és minden darabot külön díszítünk fél dióval, hámozott mandulával, mogyoróval vagy zselédarabkákkal, esetleg csokoládédarabokkal.


Vigyázva szép világosbarnára sütjük.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony karácsonyi szokások mézessütemény

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--karcsony-bza.blog.hu/api/trackback/id/tr55614875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Karácsony

A valóban békés és szép karácsonyozáshoz.

A kereszténység legnagyobb ünnepe a karácsony tulajdonképpen a az évnek az ebben az időszakban lezajló rítusok helyébe lépett.

Tudtad, hogy karácsonykor Rómában fordított világ volt és december 17. és 24. között a rabszolgák voltak az urak, és az urak a rabszolgák?
pic pic pic

Ajánlott oldalak

Karácsony

Ahhoz, hogy valóban szép és békés legyen a karácsonyozás érdemes rákészülnünk. Ezen a oldalon minden téma a karácsonyról, a karácsonyozásról szól. Nincs ötleted karácsonyra? Nincs pénzed karácsonyi ajándékra?

Friss topikok

  • anima_trix: Már készítgetem a karácsonyi menüt. A férjem épp nagyban játszik a gépen, remélem nyer a fa alá eg... (2011.12.01. 21:14) Karácsonyi receptek - csokis rétes

Linkblog

Inspiration Site
s s s s s
süti beállítások módosítása