Nehéz eldönteni, hogy melyik inkább... Mindenkinek ízlése, szüksége szerint. A lényeg, hogy ha elkészíti valaki a következő receptet, feltétlenül kóstolja is meg, aztán eldöntheti, hogy maga fogyasztja szerettei körében az ünnepi asztalnál, vagy inkább meglep vele valakit ismerősei, barátai közül. Esetleg mindkettő belefér egy dupla adag elkészítésével... ;)

Ajándékként mindenképp fontos, hogy egy alkalomhoz illő, esetleg magunk díszítette üvegről gondoskodjuk, amit egy parafadugóval lezárva, esetleg csinosan becsomagolva adhatunk át. De ez már igazán csak fantázia és ízlés dolga, úgyhogy nézzük inkább a receptet:

Hozzávalók
0,75 dl gin, 5 kanál kristálycukor, 5 szem borókabogyó, 2 szem csillagánizs, 1 kis darab szárított gyömbér, 1 citrom héja, 2 narancs héja.
Ezen kívül szükségünk lesz a szép formájú üvegre, és a lezáráshoz egy vastag parafadugóra.
Elkészítés
A narancsok és a citrom héját éles késsel spirál alakban letekerjük. Ügyeljünk rá, hogy a fehér héjból csak kevés maradjon a tekervényen, és igyekezzünk minél hosszabb csíkokat egészben hagyni.
Az italt beletöltjük az üvegbe, hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket és beletekerjük a gyümölcsök héját. Világos helyen érleljük legalább két hétig. Ezek után korlátlan ideig fogyasztható önmagában is jégkockával - vigyázat meglehetősen erős ital! -, vagy koktélként narancslével.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony ajándék karácsonyi ajándék karácsonyi receptek karácsonyi italok

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--karcsony-bza.blog.hu/api/trackback/id/tr87610021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Karácsony

A valóban békés és szép karácsonyozáshoz.

A kereszténység legnagyobb ünnepe a karácsony tulajdonképpen a az évnek az ebben az időszakban lezajló rítusok helyébe lépett.

Tudtad, hogy karácsonykor Rómában fordított világ volt és december 17. és 24. között a rabszolgák voltak az urak, és az urak a rabszolgák?
pic pic pic

Ajánlott oldalak

Karácsony

Ahhoz, hogy valóban szép és békés legyen a karácsonyozás érdemes rákészülnünk. Ezen a oldalon minden téma a karácsonyról, a karácsonyozásról szól. Nincs ötleted karácsonyra? Nincs pénzed karácsonyi ajándékra?

Friss topikok

  • anima_trix: Már készítgetem a karácsonyi menüt. A férjem épp nagyban játszik a gépen, remélem nyer a fa alá eg... (2011.12.01. 21:14) Karácsonyi receptek - csokis rétes

Linkblog

Inspiration Site
s s s s s
süti beállítások módosítása