A méz szinte kötelező a karácsonyi sütikbe!:) A gyömbér már nem annyira a magyar konyha kedvenc fűszere, de ne tessék idegenkedni, csak ki kell próbálni és biztosan nagy sikerünk lesz ezzel is! Nem is bonyolult mutatvány az elkészítése, csak számoljuk bele az egy nap pihenést... ;)
Hozzávalók:
90 dkg liszt, 25 dkg cukor, 2 dl olvasztott méz, 10 dkg margarin, 3 dl tej, 1 ek őrölt fahéj, 1 ek gyömbérpor, 1 ek szódabikarbóna, 1 tojás.
A margarint, a mézzel, a cukorral, a fűszerekkel kis lángon felmelegítem, összekeverem, hozzáöntöm a tejet. A szódabikarbónát a lisztbe keverem, majd az előbbi tejes masszával tésztát gyúrok belőle. Egy napra a hűtőbe teszem. Lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra nyújtom, majd éles késsel, vagy kiszúróval figurákat, formákat vágok ki belőle. Előmelegített sütőben világosbarnára sütöm és még melegen megkenem a felvert tojással.
Jó étvágyat!
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Karácsony
A valóban békés és szép karácsonyozáshoz.
Tudtad, hogy karácsonykor Rómában fordított világ volt és december 17. és 24. között a rabszolgák voltak az urak, és az urak a rabszolgák?