Lassan már mindenki számára egyértelmű lesz, hogy ha ajándékokról van szó, mi elsősorban a saját készítésű dolgok pártján állunk... :)

Ennek szellemében következzen most egy igen egyszerű, de annál kedvesebb, hasznosabb ajándékötlet: ez pedig az álompárna.

Ez egy gyógynövényekkel teli, illatozó kis tasak - párna -, amit az alváshoz használt párnánk huzata alá érdemes rakni, hogy ott fejtse ki nyugtató és altató hatását. Napközben, amikor nem használjuk, érdemes valami aromazáró csomagolásban tartani, hogy tovább tartson.

Nézzük akkor a kellékeket:

- egy darab natúr színű vagy akár színes textil,

- szárított gyógynövények: levendula, kamilla, borsmenta, citromfű, zsálya, rozmaring, kakukkfű (a teljesség igénye nélkül).

Elkészítés

A párnácska ideális mérete kb. 20×30 cm, tehát az anyag mérete ennek megfelelően a duplája, plusz minden oldalon néhány centi a varrásnak.

Az anyag színe és mintája egyéni ízlésünknek megfelelő legyen, persze az sem árt, ha a megajándékozandó személy ízlését is figyelembe vesszük… :)

Szükségünk lesz ezenkívül tűre, cérnára, esetleg gyűszűre… :) Szóval, ezt a részt nem akarom nagyon részletezni, legjobb tudásunk szerint varrunk egy zsák formájú valamit, aminek természetesen az egyik rövid oldalát nyitva hagyjuk. Ide töltjük a gondosan összeválogatott gyógynövényeket, figyelve arra, hogy ne tömjük meg nagyon a párnát, mert úgy nagyon kényelmetlen lesz! Azt, hogy melyik gyógynövényt használjuk, melyiket nem, mennyit rakunk az egyikből vagy a másikból, ez mind ízlés dolga.

Végül összvarjuk a nyílást, és kész is a remek kis ajándék.

Természetesen aki tud, és kedve, meg ideje van rá, varrással még díszítheti is a párnácskát!

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony ajándék karácsonyi ajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--karcsony-bza.blog.hu/api/trackback/id/tr83582644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Karácsony

A valóban békés és szép karácsonyozáshoz.

A kereszténység legnagyobb ünnepe a karácsony tulajdonképpen a az évnek az ebben az időszakban lezajló rítusok helyébe lépett.

Tudtad, hogy karácsonykor Rómában fordított világ volt és december 17. és 24. között a rabszolgák voltak az urak, és az urak a rabszolgák?
pic pic pic

Ajánlott oldalak

Karácsony

Ahhoz, hogy valóban szép és békés legyen a karácsonyozás érdemes rákészülnünk. Ezen a oldalon minden téma a karácsonyról, a karácsonyozásról szól. Nincs ötleted karácsonyra? Nincs pénzed karácsonyi ajándékra?

Friss topikok

  • anima_trix: Már készítgetem a karácsonyi menüt. A férjem épp nagyban játszik a gépen, remélem nyer a fa alá eg... (2011.12.01. 21:14) Karácsonyi receptek - csokis rétes

Linkblog

Inspiration Site
s s s s s
süti beállítások módosítása