Egy korábbi bejegyzésben ígértem, hogy a házi bonbonos dobozba illő házi bonbon recepteket is közzé teszek... Kicsit később, mint gondoltam, de még mindig nagyon időben! ;)

Ha valaki az egyszerűség híve, vagy inkább a kevésbé különleges dolgokra vágyik, jó szívvel ajánlom a hagyományos kókuszgolyót erre a célra... Remek - és kivételesen használható - receptet találunk a darált háztartási keksz hátoldalán. Onnan tudom, hogy kipróbáltam... ;)

Na, akkor nézzük a többit, a különlegesebbeket... Nem kell megijedni, semmivel sem bonyolultabb egyik sem, mint a kókuszgolyó! :)

1. ROPOGÓS KARÁCSONYI FINOMSÁG

Hozzávalók:

1 bögre (kb. 2,5 dl) porcukor

1 1/2 bögre ropogós puffasztott rizs

1/2 bögre apróra vágott aszalt meggy

3/4 bögre félédes csokireszelék

1/4 bögre finomra vágott pekándió

3/4 bögre kókuszreszelék

1 bögre mogyoróvaj

1/4 bögre (kb. 50 g) olvasztott vaj

Elkészítés:

A kókuszreszelék kivételével a száraz dolgokat jól összekeverjük. Egy közepes méretű tálban keverjük simára a vajjal a mogyoróvajat, majd adjuk hozzá a puffasztott rizses keverékhez, és jól dolgozzuk össze.

Teáskanállal formázzunk 3-4 cm-es golyókat, forgassuk őket a kókuszreszelékbe, és helyezzük őket a papírból készült bonbonos kosárkákba.

2. MENTÁS TRÜFFEL

Hozzávalók:

285 g mentás csokoládé, darabolva

1/3 bögre tejszín

1/4 bögre vaj

100 g tortadara

Elkészítés:

Egy vastag aljú, közepes méretű lábasban, időnként megkeverve, olvasszuk meg a mentás csokoládét a tejszínnel és a vajjal. Öntsük egy tortaformába, vagy tepsibe. Hűtsük két órát, amíg félkemény nem lesz.

Evőkanálnyi adagonként formázzunk golyókat a már kezelhető masszából, a kész golyókat pedig helyezzük sütőpapírra.

Tortadarába forgassuk bele őket, majd rakjuk a papírkosarakba őket.

Ha ajándékba készítjük, semmiképp nem mulasszuk el megemlíteni (szóban vagy írásban), hogy hűtést igényel és kb. három napig fogyasztható. (Bár jó esély van rá, hogy már a második napot sem éri meg… :o)

3. ROPOGÓS BONBON

Hozzávalók:

30 dkg ropogós vegyes müzli - lehet cornflakes is (akár csak cornflakes)

30 dkg félédes csokoládé

1-2 teáskanál olaj

Elkészítés:

Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és belekeverjük a müzlit vagy cornflakes-t. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, és vékonyan megkenjük olajjal. Két kiskanál segítségével diónyi halmokat rakunk a fóliára és hűvös helyen hagyjuk megkeményedni. Ezután belehelyezzük a papírkosárkákba, és kész is.

Látványnak is szép, ízre is finom, ha egy másik adagot fehér csokoládéval készítünk…

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony ajándék karácsonyi ajándék karácsonyi receptek

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--karcsony-bza.blog.hu/api/trackback/id/tr84584041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Karácsony

A valóban békés és szép karácsonyozáshoz.

A kereszténység legnagyobb ünnepe a karácsony tulajdonképpen a az évnek az ebben az időszakban lezajló rítusok helyébe lépett.

Tudtad, hogy karácsonykor Rómában fordított világ volt és december 17. és 24. között a rabszolgák voltak az urak, és az urak a rabszolgák?
pic pic pic

Ajánlott oldalak

Karácsony

Ahhoz, hogy valóban szép és békés legyen a karácsonyozás érdemes rákészülnünk. Ezen a oldalon minden téma a karácsonyról, a karácsonyozásról szól. Nincs ötleted karácsonyra? Nincs pénzed karácsonyi ajándékra?

Friss topikok

  • anima_trix: Már készítgetem a karácsonyi menüt. A férjem épp nagyban játszik a gépen, remélem nyer a fa alá eg... (2011.12.01. 21:14) Karácsonyi receptek - csokis rétes

Linkblog

Inspiration Site
s s s s s
süti beállítások módosítása