A szezont tekintve inkább most van itt a szilva ideje, de ebbe az ételkülönlegességbe aszalva van rá szükség, így semmi akadálya, hogy a karácsonyi menüt gazdagítsuk vele.
Hozzávalók: 100g aszaltszilva, 30g aszalt datolya, 70g friss alma, 2g egész fahéj, 30g rizsliszt, 30g maszola, 0,5 dl rum, 2 dl félédes fehérbor, 10g só, 50g citrom, 20g kristálycukor, 30g méz.
Az aszaltszilvát és a datolyát meleg vízzel leöblítjük, a szilvát 2 óra hosszat citromos, langyos vízben, a mazsolát rumban 1 óráig áztatjuk. Aztán a gyümölcsöket fél liter vízben feltesszük főzni, amikor felforrt, hozzáadjuk a fahéjat, a szűrt citromlé egy részét, a citrom reszelt héjját és kevés sót.
A rizslisztet kikeverjük fehérborral, a mézzel, a cukorral, a maradék citromlével, s a leveshez adjuk. Eltávolítjuk a fahéjat, s hozzáadjuk a kockákra vágott friss almát.
Melegen és hidegen egyaránt adhatjuk.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Karácsony
A valóban békés és szép karácsonyozáshoz.
Tudtad, hogy karácsonykor Rómában fordított világ volt és december 17. és 24. között a rabszolgák voltak az urak, és az urak a rabszolgák?