Egy kis közös kézműveskedés az ünnepek előtt, és máris szebb lesz a karácsonyfa, jobb lesz a kedvünk, és még másokat is meglephetünk egy szép saját készítésű ajándékkal. Nem kell hozzá különleges tehetség, drága alapanyagok. Bárki megpróbálhatja! ;)

Karácsonyfadíszek méhviaszból

Kellékek:

- méhviaszlap (több színben is kapható, a fán jól mutat az eredeti sárgás, vagy piros, esetleg fekete változata; főleg méhész szaküzletekben érdemes keresni)

- kiszúró formák - főleg a fém típust ajánljuk, mivel azok elég élesek, hogy elvágják a viaszlapot… Rengeteg különféle formát kaphatunk: angyal, fenyő, csillag, üstökös stb. - mind nagyon jól mutat majd a karácsonyfán.

- raffia - elég néhány szál is, ez is beszerezhető a méhész boltokban, de megtaláljuk a hobby boltok polcain is, szintén több színben

- cigányfúró v. valami ehhez hasonló eszköz

Elkészítés

Az alapanyagok beszerzése után nincs más dolgunk, mint elhelyezni a méhviaszlapot egy fa rajztáblán, esetleg gyúródeszkán, majd kezdjük el - vagy kérjük meg az ifjúságot, hogy kezdjék el - a formákat kiszúrni a viaszból, majd a felső, középső részükre egy néhány miliméteres lyukat fúrunk. A lukba belefűzzünk egy kb. 10 cm-es raffiaszálat, majd megkötjük és már kész is a szép, egyedi (és ráadásul illatos!) karácsonyfadíszünk.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony ajándék karácsonyi ajándék saját készítésű ajándékok méhviaszgyertya karácsonyi gyertya

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--karcsony-bza.blog.hu/api/trackback/id/tr1628638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Karácsony

A valóban békés és szép karácsonyozáshoz.

A kereszténység legnagyobb ünnepe a karácsony tulajdonképpen a az évnek az ebben az időszakban lezajló rítusok helyébe lépett.

Tudtad, hogy karácsonykor Rómában fordított világ volt és december 17. és 24. között a rabszolgák voltak az urak, és az urak a rabszolgák?
pic pic pic

Ajánlott oldalak

Karácsony

Ahhoz, hogy valóban szép és békés legyen a karácsonyozás érdemes rákészülnünk. Ezen a oldalon minden téma a karácsonyról, a karácsonyozásról szól. Nincs ötleted karácsonyra? Nincs pénzed karácsonyi ajándékra?

Friss topikok

  • anima_trix: Már készítgetem a karácsonyi menüt. A férjem épp nagyban játszik a gépen, remélem nyer a fa alá eg... (2011.12.01. 21:14) Karácsonyi receptek - csokis rétes

Linkblog

Inspiration Site
s s s s s
süti beállítások módosítása