Még nagyon időben vagyunk... November utolsó hetében már érdemes elkezdeni körüllnézni, majd néhány nap múlva be is szerezni a hozzávalókat, hogy ne az utolsó pillantaban legyünk kész a nagy művel... Merthogy véletlenül sem ajánlanám a készen vásároható darabokat - bár, nem mondom, nagy ritkán látni egy-egy igényesebb darabot, mégis sokkal inkább azt mondom: mindenkinek az lesz a legszebb, amit maga készít el. Ötleteket persze szerezhetünk egy-egy arra alkalmas helyen... :)

Nézzük, mi is kell egy egyszerű, de szép koszorú elkészítéséhez:

Kellékek:

- koszorúalap - ez manapság bármelyik virágosnál beszerezhető, ízlésünknek megfelelően válogathatunk a moha, szalma, vessző, fa, stb. anyagok között, a méretválasztékról nem is beszélve…

- fenyőgallyak - nem kötelező tartozék, az alaptól is függ, illik-e hozzá.

- gyertyák - ez elhagyhatatlan! :o) Hagyományosan három lila és egy rózsaszín - ha az egyházi liturgia színeihez ragaszkodunk -, de gyakorlatilag bármilyen szín, forma és méret elképzelhető és beszerezhető. Ha igazán “handmade” koszorúra vágyunk, vegyünk néhány viaszlapot - méhészboltban beszerzhető - és abból tekerjünk magunknak négy szép és illatos (!) gyertyát.

- díszítéshez, ami eszünkbe jut, és ízlésünkbe belefér: szalagok, termések, bogyók, száraz virágok, borostyán, fahéj stb.

- néhány eszköz a rögzítéshez: a legegyszerűbb - és már nem is óriási összeg a beszerzése - egy ragasztópisztoly, amivel szinte bármit bármihez bármilyen formában hozzáerősíthetünk. Ennél jóval költségkímélőbb, - viszont kissé macerásabb dolgozni vele -, néhány gémkapocs, vagy megfelelő vastagságú drótszálak, amiből csípőfogóval 6-8 cm-es darabokat vágunk, u-alakban meghajlítjuk és a koszorúba szúrva rögzítjük vele pl. a fenyőgallyakat.

Elkészítés

Nem fogom hosszan részletezni, csak el kell kezdeni és a többi megy magától… Csak ami a sorrendet illeti, néhány jótanács - a teljesen kezdők kedvéért. Ha fenyőgallyal borítod be az alapot, akkor mindig ez legyen az első, után a gyertyák elhelyezése, és csak ezután következhet a további díszítés.

Ráadásként még egy ötlet: ha nagyon belejöttünk, kedves ajándék lehet közeli ismerősöknek, hozzátartozóknak is!

Mindenkinek kellemes időtöltést és szép eredményeket kívánok! :)

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony ajándék karácsonyi ajándék karácsony ünnepe karácsonyi szokások

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--karcsony-bza.blog.hu/api/trackback/id/tr46582610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Karácsony

A valóban békés és szép karácsonyozáshoz.

A kereszténység legnagyobb ünnepe a karácsony tulajdonképpen a az évnek az ebben az időszakban lezajló rítusok helyébe lépett.

Tudtad, hogy karácsonykor Rómában fordított világ volt és december 17. és 24. között a rabszolgák voltak az urak, és az urak a rabszolgák?
pic pic pic

Ajánlott oldalak

Karácsony

Ahhoz, hogy valóban szép és békés legyen a karácsonyozás érdemes rákészülnünk. Ezen a oldalon minden téma a karácsonyról, a karácsonyozásról szól. Nincs ötleted karácsonyra? Nincs pénzed karácsonyi ajándékra?

Friss topikok

  • anima_trix: Már készítgetem a karácsonyi menüt. A férjem épp nagyban játszik a gépen, remélem nyer a fa alá eg... (2011.12.01. 21:14) Karácsonyi receptek - csokis rétes

Linkblog

Inspiration Site
s s s s s
süti beállítások módosítása