Egy ínycsiklandó recept, mellyel biztos sikert arathatunk családunk és barátaink körében egyaránt. Ráadásul megint egy remek lehetőség, hogy megdolgoztassuk az ifjúságot is... :D

Tehát: MANDULÁS ADVENTI CSILLAG

Hozzávalók: 15 dkg vaj, 4 tojás, 15 dkg cukor, 14 dkg liszt, 2 csapott kávéskanál sütőpor, 1 csapott mokkáskanál fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamómimag, 1 csomag csokoládépudig-por, 5 dkg őrölt mandula.

A töltelékhez: 10 dkg őrölt, tisztított mandula, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 kávéskanál rum.

Először csináljuk meg a tölteléket. A mandulát keverjük össze a cukorral (vagy 2 kanál folyékony édesítőszerrel), majd a tojással és a rummal. A tésztához a vajat habosítsuk meg habverővel. Egy másik tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral vagy az édesítőszerrel és 2 evőkanál forró vízzel. A kikevert vajat, a sütőport, a lisztet, a fűszereket, valamint az őrölt mandulát, a pudingport (folyamatos keverés mellett) a tojásos masszába öntjük. Habverővel az egészet gyorsan összedolgozzuk.
Csillag alakú sütőformát kivajazunk, kilisztezünk, beletöltjük a massza felét, elsimítjuk, rátesszük a tölteléket, majd a massza másik felét, és újra elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 60-65 percig sütjük.

Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony karácsonyi receptek különleges karácsonyi étel karácsonyi sütemények

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--karcsony-bza.blog.hu/api/trackback/id/tr60626869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Karácsony

A valóban békés és szép karácsonyozáshoz.

A kereszténység legnagyobb ünnepe a karácsony tulajdonképpen a az évnek az ebben az időszakban lezajló rítusok helyébe lépett.

Tudtad, hogy karácsonykor Rómában fordított világ volt és december 17. és 24. között a rabszolgák voltak az urak, és az urak a rabszolgák?
pic pic pic

Ajánlott oldalak

Karácsony

Ahhoz, hogy valóban szép és békés legyen a karácsonyozás érdemes rákészülnünk. Ezen a oldalon minden téma a karácsonyról, a karácsonyozásról szól. Nincs ötleted karácsonyra? Nincs pénzed karácsonyi ajándékra?

Friss topikok

  • anima_trix: Már készítgetem a karácsonyi menüt. A férjem épp nagyban játszik a gépen, remélem nyer a fa alá eg... (2011.12.01. 21:14) Karácsonyi receptek - csokis rétes

Linkblog

Inspiration Site
s s s s s
süti beállítások módosítása