Mióta "látóterembe került" egy lisztérzékeny fiatalember, szinte naponta döbbenek rá, mennyire nehéz lehet a sütés-főzés, egyáltalán bármilyen étkezés megoldása a hasonló problémával küzdőknek. Ezért örültem meg, mikor megláttam ezt a receptet. Különleges a hétköznapi étkezések közepette, de lehet egészen hétköznapi is, ha arról van szó, hogy kerülni kell a glutént... Arról nem is szólva, hogy egy szem cukor sincs benne, ezért fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek is melegen ajánjuk! Na, és persze remek karácsonyi ajándék is válhat belőle, ha csinos kis celofán-csomagocskákba kötjük a kész sütiket! ;)

Íme a recept:

Hozzávalók:

    * 1/2 csésze rizs liszt

    * 2 evőkanál szója liszt

    * 1/2 teáskanál sütőpor

    * 2 evőkanál napraforgó olaj (hidegen sajtolt)

    * 1 tojás (kihagyható)

    * 2 evőkanál méz

    * 1/2 teáskanál mandula kivonat

    * 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

Keverjük el az olajt, mézet és az ízesítőket.  Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport majd öntsük a két keveréket össze. Gyúrjuk össze a kezünkkel, és formáljunk pici, kb 3cm-es, golyókat. A golyókat lapítsuk össze egy kicsit a két tenyerünk között, és helyezzük őket egy olajozott tepsibe vagy sütőlapra, majd a sütőben 8-10 percig süssük, vagy addig, amire a kekszek széle el már szép barna, de nem égett.

Lehet kísérletezni más ízesítőkkel is, mint pl. rum vagy Amaretto, fahéj vagy gyömbér. Adhatunk hozzá darált mogyorókat, apróra vágott szárított gyümölcsöket, kókuszreszeléket vagy csokoládé darabokat is.

A mandulás keksz nagyon finom kávé vagy tea mellé, kb egy hétig eláll egy zárt dobozban.

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony ajándék karácsonyi ajándék karácsonyi receptek különleges karácsonyi étel karácsonyi sütemények sütemény lisztérzékenyeknek

A bejegyzés trackback címe:

https://xn--karcsony-bza.blog.hu/api/trackback/id/tr4660953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Karácsony

A valóban békés és szép karácsonyozáshoz.

A kereszténység legnagyobb ünnepe a karácsony tulajdonképpen a az évnek az ebben az időszakban lezajló rítusok helyébe lépett.

Tudtad, hogy karácsonykor Rómában fordított világ volt és december 17. és 24. között a rabszolgák voltak az urak, és az urak a rabszolgák?
pic pic pic

Ajánlott oldalak

Karácsony

Ahhoz, hogy valóban szép és békés legyen a karácsonyozás érdemes rákészülnünk. Ezen a oldalon minden téma a karácsonyról, a karácsonyozásról szól. Nincs ötleted karácsonyra? Nincs pénzed karácsonyi ajándékra?

Friss topikok

  • anima_trix: Már készítgetem a karácsonyi menüt. A férjem épp nagyban játszik a gépen, remélem nyer a fa alá eg... (2011.12.01. 21:14) Karácsonyi receptek - csokis rétes

Linkblog

Inspiration Site
s s s s s
süti beállítások módosítása